Tréning közben

Hatékonyabb olvasás
mindössze 12 óra alatt...

Mit csinálunk a tréningen? Tudatosítjuk és kiküszöböljük az olvasást hátráltató rossz beidegződéseket, és olyan technikákkal ismertetjük meg, melyek segítségével többszörösére növelheti olvasási hatékonyságát.

Az iskoláskor elején elsajátított és azóta tovább nem fejlesztett olvasási technikákkal átlagosan csupán mintegy 160-200 szó/perces olvasási sebesség érhető el; agyunk ennél sokkal többre képes. Az eredmény: gondolataink elkalandoznak, egyre kevésbé tudunk a szöveg tartalmára koncentrálni, újra és újra vissza kell térnünk egyes részekre, és tovább csökken az olvasás tempója. A szélesebb látószöggel, kevesebb szemfixációval végzett, gyorsabb olvasással javul a szövegértés, és összességében jelentősen (átlagosan kétszeresére) nő az olvasás hatékonysága.

P3064007.JPGAz Improved Reading tréning első részében a megértést, a koncentrálóképességet és a tempót hátrányosan befolyásoló "gyerekkori" olvasási szokások tudatosítására és a rossz beidegződések kiküszöbölésére koncentrálunk. A gyakorlati munka alapja egy - speciálisan az Improved Reading által kifejlesztett - eszköz, amelynek használatával megkönnyítjük az értő olvasás sebességének növelését. A második napon a hangsúlyt az új olvasási technikák elsajátítására és begyakorlására helyezzük, tovább javítva a szövegértést.

 

Több információra lenne szükséged?
Iratkozz fel a Tréningértesítőre, és töltsd le a 7 tipp a hatékonyabb olvasáshoz c. ingyenes e-bookot:

>> Tréningértesítő feliratkozás >>