A tréning célja, módszerei

Ki ne ismerné az érzést, amikor az egyébként érdekes könyv olvasása közben gondolataink elkalandoznak, és a végén azt sem tudjuk, miről szólt az adott bekezdés vagy fejezet... Így aztán újra nekikezdünk, tovább csökkentve az olvasás tempóját.

Új technikák, hatékonyabb olvasásA legtöbb ember felnőttként is az általános iskolában elsajátított technikával olvas. Ami azonban hatéves korban célszerű és hasznos, később hátráltathatja az embert. A felnőttek másképpen is tud(ná)nak olvasni: gyorsabban, jobban koncentrálva, a szöveget jobban megértve és emlékezve annak tartalmára. Az emberi agy kapacitása ugyanis a jelenlegi átlagos olvasási sebesség többszörösének elérését is lehetővé teszi.

Csoportos, de az egyéni gyakorlásra építő tréningjeinken az Improved Reading módszerrel a résztvevők megtanulhatják, hogyan lehet ezt a kapacitást hatékonyabban kihasználni.

A kétnapos, összesen 12 órás kurzus során tudatosítjuk a rossz olvasási szokásokat és a gyakorlatok segítségével elkezdjük kiküszöbölni azokat. Ezzel párhuzamosan olyan új technikákat és módszereket ismertetünk meg és gyakoroltatunk be a résztvevőkkel, amelyek gyorsabb és alaposabb megértést tesznek lehetővé.

Az olvasás tempójának gyorsulásával a koncentráció is növekszik, hiszen az agy terhelése intenzívebbé válik. A szöveget jobban megértjük, lényegére sokkal jobban fogunk emlékezni. Olvasási hatékonyságunk jelentős mértékben nőni fog.

Több információra lenne szükséged?
Iratkozz fel a Tréningértesítőre, és töltsd le a 7 tipp a hatékonyabb olvasáshoz c. ingyenes e-bookot:

>> Tréningértesítő feliratkozás >>